יום שני, 6 ביוני 2011

מה אנו אוכלים בחג השבועות ?


מה אנו אוכלים בחג השבועות ?
חג השבועות הוא חג שיש בו מצוה לשמחה כמו פסח וכמו סוכות. סה"כ יום אחד בלבד ובחו"ל 2 ימים. ולכן יש חובה לאכול בשר רצוי בשר בקר ואם אי אפשר לפחות בשר עוף. וכן גם לשתות יין ולא רק משתה משכר אחר.

לאכול מאכלי חלב וגבינה זה רק מנהג, לשתות יין ולאכול בשר זה מהדין. ולכו יש נוהגים לאחר אכילת מאכלי חלב וגבינה ממתינים חצי שעה ואוכלים בשר. או אוכלים בשר בארוחה הבאה.

בליל שבועות לאחר התפילה והקידוש , אנו אוכלים כמו ליל שבת, דגים – בקלה, מרלוזה, סול. או מושט . סלט ירקות עשיר: עגבניה, מלפפון, פלפל אדום\ירוק, כרוב, חסה, כוסברה, בצל ירוק, גזר וסלק.

וקצת סלטים ביתיים שאנו מכינים בבית - לא קונים סלטים תעשייתיים מחברות כמו שטראוס ,צבר ומיקי.  הסלטים: טחינה, חצילים בטחינה, מטבוחה , חילבה.

מסתפקים בכך ללא מרק וגם עוף כמו בליל שבת. בליל שבועות נשארים ללמוד כל הלילה עד הבוקר. אחרי הסעודה הולכים לבית הכנסת ומתחילים ללמוד את ספר בלימוד קריאי מועד: תנ"ך פסוקים מלוקטים, מדרש למתן תורה, מדרש בפרק רבי עקיבא במסכת שבת , תרי"ג מצוות , אדרא רבא מהזוהר הקדוש, וכל התהילים .

מתחילים תפילה ב4 וחצי בבוקר מסיימים לפני 7 בבוקר. עושים קידוש  ואוכלים סעודה עם לחם:  פיתה עם ביצה וסלט ירקות.

פיצה : כולל  עגבניות  טריות (לא רסק), פלפל אדום\ירוק, בצל, ואורגנו. למעלה : גבינה צהובה, זיתים חתוכות טבעות, פטריות, תירס גרעינים מקופסא.

בורקס  גבינה : בולגרית או\גם צפתית עם קצת גבינה לבנה. יש מצב גם לבורקס תפוחי אדמה.


בלינצ'ס - צפתית עם קצת גבינה לבנה. יש מצב גם לבורקס תפוחי אדמה

מלבי: למעלה קנמון, קוקוס, צימוקים.  וגם ג'לי תות: למעלה בננות . לקינוח.

מחממים את הפיצה ובורקס על פלטת שבת. מכוונים את שעון השבת לשעה-שעתיים בבוקר.
כל אחד מקבל מלבד הפיתה והביצה, חתיכה מרובעת של פיצה, עם אפשרות לתוספת. בורקס אחד ובלינצ'ס אחד. 
הולכים לישון. אחרי כמה שעות טובות 4-5 לפחות של שינה אוכלים שוב אותו אוכל מנה שניה.

בצהרים לקראת ערב אוכלים קובה בורגל עם בשר בקר או שניצל עוף כמו בערב חג שבועות. 
וכמובן ממשיכים ללמוד עד הערב ומתפללים מנחה  ומעריב במוצאי החג. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה